Варна е заплашена от нахлуване на нелегални имигранти по море

Варна е заплашена от нахлуване на нелегални имигранти по море | StandartNews.com

За това предупреди кандидатът за кмет Костадин Костадинов

Какво ще се случи тук, ако утре акостират два кораба, претъпкани догоре с нелегални имигранти ?  Риторичния въпрос зададе кандидатът за кмет на Варна Костадин Костадинов, издигнат от тройната коалиция- неговата партия „Възраждане", „Нова сила" и „Атака". Той даде пресконференция на кея на Морска гара при огромно вълнение наоколо, за да напомни, че Варна е граничен град и по права линия държавната граница е на не повече от 10 м от брега.

Ако се окаже, че маршрутът на нелегалните имигранти през Сърбия и Македония бъде спрян, а на сухопътната граница с Турция се изгражда стена, ще се окаже, че пътят им по море е най-удобен, посочи Костадинов.Повод да събере медиите на Морска гара е обявеното проекторешение на ЕК и нейния председател Жан Клод Юнкер, че България ще получи първоначално на квотен принцип 2200 нелегални имигранти и отделно ще бъде задължена да задържи тези , които са пристигнали и тези, които тепърва ще пристигат у нас.

Според официалната статистика броят им вече е малко над 28 000 , припомни Костадинов . Той изрази притесненията си, че българското правителство ще бъде задължено пристигналите по море нелегални бежанци, като тези, които всеки ден нахлуват в Италия с лодки, кораби, стъкмени салове, да ги остави на територията на страната, но те всъщност ще останат във Варна. Категорично заявявам, че ако стана кмет ще използвам всички институционални възможности, които ми дава законът, за да върна тези кораби обратно в международни води, каза той.

Няма да допусна нито един нелегален имигрант на територията на нашата община и нашия град, увери Костадинов. Той припомни, че според българското законодателство нелегалното пресичане на границата е престъпление и НК предвижда за него затвор до 4 години. Изразявам възмущението си , че нашето правителство се държи не като правителство на суверенна държава, а като колониална администрация, каза Костадинов.

Той припомни, че преди половин година сегашният кмет на Варна е имал сериозна реакция срещу създаване на бежански център на мястото на старо поделение в „Кайсиева градина", какъвто слух е тръгнал тогава, но едва ли сега ще защити подобна позиция, изрази съмненията си неговият опонент за вота наесен. Нахлуят ли нелегалните имигранти като на Запад, България може да се дестабилизара само за седмица, а демографската й карта да се преобърне за една година и да започне подмяна на населението, предупреди той.

Според него ни чака хаос, беззаконие, безпорядък и разпад , каквито виждаме в дестабилизарана Европа сега. Според него целият този процес не е случаен, както и тръгването на имигрантските вълни за Германия като обетованата земя, където ще намерят безплатна храна, дом, а и им дават по 143 евро, без да работят.А в същото време в Турция ги посрещат с отворени обятия, където са наистина бежанци, а не нелегални имигранти, каквито са у нас и в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай