Варна чака 60 млн. лв. от длъжници

Варна чака 60 млн. лв. от длъжници | StandartNews.com

Варна. Заради незавидна събираемост на местните данъци и такси аут от общинската администрация са нови ключови фигури. Уволнени са шефът на Дирекция местни данъци и такси Иво Филипов, финансистката Венцислава Коева, главният счетоводител Юлия Качкова и шефът на транспортната агенция Александър Димитров.

"Има хора, научени на лоши практики, наследени от бившето управление на Кирил Йорданов. На всички дадох възможност да влязат в новото темпо на общината, но които не могат и не искат, няма да бъдат част от общината", заяви кметът Иван Портних.

Той припомни, че на първия етап от реорганизацията на общината са сменени повече от 20 ключови фигури, а сега нови 4. Близо 40 млн. лв. има да събира община Варна в продължение на 5 години давностен период и още 20 млн. на текуща основа, посочи кметът.

Това е безобразие спрямо всеки варненски данъкоплатец, категоричен е той. Установено е, че при сегашното ръководство на Дирекция местни данъци и такси е имало избирателен подход по отношение на ревизии и предприемане съдебни процедури срещу длъжници.

Има някои юридически лица, които изобщо не са били ревизирани, каза още кметът. Общината е във връзка с министерство на финансите за нов софтуер, който до два месеца и половина също ще допринесе за по-висока събираемост и реална промяна в тази насока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай