Въоръжени обраха банка в Айтос

Въоръжени обраха банка в Айтос | StandartNews.com

Бандитите са взели всичките пари не само от касите, разбили са трезора

Въоръжени са обрали банков клон на Уникредит Булбанк в Айтос като засега не е ясно колко пари са откраднати, информира БНР.

Според очевидци, малко преди 12 часа въоръжени мъже с качулки са влезли в клона, а салонът е бил пълен с клиенти. 

Те започнали да крещят "Всички на пода!", насочили оръжие към хората и заплашили, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще го използват, твърди бургаският сайт Flagman.bg.

Въоръжените мъже са получили всички налични пари и са изчезнали.

На мястото на инцидента са изпратени разследващи полицаи.

От Булбанк съобщиха, че няма физически пострадали клиенти или служители на банката при грабежа, а откраднатата сума е незначителна.

Професионален екип на банката е на място и работи с полицията. Клиентите могат да са сигурни, че няма да понесат финансова загуба, се посочва още в съобщението.

Кметът на Айтос Васил Едрев също бе пред обрания банков клон. Там са и около 50 вложители в трезора, които очевидно се притесняват за своите спестявания. Целият град Айтос е обграден от полиция, мобилизирани са служители на „Сигма", които пазят всички входно-изходни артерии на града.

Мъжете били с каски за мотор, въоръжени с автомати, нахлули в клона на „Уникредит Булбанк" в Айтос, имало е и стрелба в касовия салон, съобщи за служител на финансовата институция, който в момента на обира е бил на работа.

Бандитите са взели всичките пари не само от касите, разбили са трезора. По всяка вероятност са имали вътрешна информация, разкрива нашият източник. 

Банковият клон се намира в центъра на града и е един от най-посещаваните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай