Вандали вилняха в казанлъшки парк

Вандали вилняха в казанлъшки парк  | StandartNews.com

Стара Загора. Вандали са вилнели в казанлъшкия парк „Розариум" тази нощ. Счупен е един от изводите на водоскоците във фонтана в центъра на парка, както и мраморен елемент с три осветителни тела близо до водното съоръжение, съобщиха от общината. Общинарите се надяват, че видеокамерата, насочена към тази част от парка, е заснела извършителите на вандалския акт.

Експертите обаче не изключвали изводът на водоскока да е потрошен и от скейтбордист, пуснал се по идеално гладката мраморна повърхност на дъното на фонтана. От общинската администрация са били предприети незабавни мерки за възстановяване на унищожената част на съоръжението.

За реконструкцията и обновяването на парковете „Розариум" и „Тюлбето" през миналата година бяха изразходвани близо 5 млн. лева от общинския блюджет, припомнят от общината. Тези зелени оазиси в Града на розите са се превърнали любими места за забавление и отдих на казанлъчани и гостите на града.

„Нека милеем за за всяко кътче от парковете, да ги пазим и да бъдем непримирими към всички, които ги рушат", призовават своите съграждани от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай