Вандали трошат навръх полицейския празник

Вандали трошат навръх полицейския празник | StandartNews.com

Благоевград. Неизвестни вандали изпотрошиха фитнес уреди в новоизградения парк на улица „Даме Груев" в Благоевград.

С поредната проява на хулиганство вече се занимава полицията, посегателството е установено рано сутринта в съботния ден. Злосторниците буквално са се изгаврили с полицията, след като са направили своя набег навръх празника на МВР. Съоръжения, монтирани от общината, са счупени и в новия парк в квартал „Еленово", където е разбита и изградената тоалетна. Погромът е извършен в нощните часове на професионалния празник на полицията.

Съсипано е общинско имущество за над 10 000 лева, уточниха от кметството в Благоевград. Полицаи са извършили оглед на местата на погрома, ще направим всичко възможно да заловим извършителите и те да бъдат наказани, увериха от ръководството на ОД МВР – Благоевград. Разпитани по случая на улица „Даме Груев" са охранителите на близкия спортен комплекс, както и жители на квартала.

Общината няма да предприеме действия по отстраняване на щетите, докато полицията не си свърши работа да залови вандалите и да предотврати подобни прояви занапред. Предстои да се проведе спешна среща между представители на кметството и полицията за търсене на по-добро взаимодействие и отпор на нарушителите. Фитнес уредите край река Бистрица и в квартал „Еленово" бяха поставени в изпълнение на общинския проект „Зелена и достъпна градска среда".
Преди 7 месеца неизвестни хулигани разбиха част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Дни по-рано бяха изпотрошени всички обществени тоалетни.

Преди 1 година вандалски погром съсипа комплекса около православния кръст над Благоевград. Нанесени бяха не само сериозни материални щети върху общинската собственост, но бе поруган и най-светлият религиозен символ на Благоевград. Загубите бяха за десетки хиляди левове. Унищожени бяха осветителни тела, бордюри и капаци на водосточни шахти. Общината се принуди да назначи охрана на комплекс „Памет и вяра", за да спре вандалските прояви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай