Вандали съсипват уникален парк в Сандански

Вандали съсипват уникален парк в Сандански | StandartNews.com

Благоевград. Паркът „Свети Врач", който е гордостта на Сандански, се руши безнаказано от местни младежи. Зеленият оазис е най-привлекателната зона за санданчани и туристите. Но липсата на охранители в района в тъмната част на денонощието се използва от вандалите, които трошат безнаказано. Често стават и сбивания. Местните хора настояват спешно да се осигури надеждна охрана. Причината – напоследък посегателствата в парка зачестиха. Чупят се пейки, лампи и кошчета за боклук. Атаките на вандалите са през нощта, когато в района няма пазачи.

Наскоро паркът за пореден път осъмна с изпотрошени пейки, информационни табели, продънени кошове и графити. Голяма част от новите съдове за събиране на отпадъци бяха продънени, вероятно от хвърлянето на пиратки и други пиротехнически изделия. Информационните табели по проектите, които са изпълнени или се изпълняват в парка, са надраскани или пробити, новите маси за шах, които неотдавна общината постави до новата велоалея, са „обезобразени" с черен спрей. Повечето фонтан и детски съоръжения са надраскани с графити и с цинични надписи.

„В парка играят нашите деца, разхождате се много туристи. Все казваме, че той е нашето лице и гордост. Не мога да проумея защо се унищожава нещо толкова хубаво. Не можем да останем безразлични към такава вандалщина. Нека всеки, който стане свидетел на такова рушене и унищожаване, да не бъде безпристрастен и да не подминава безучастно", заяви кметът на община Сандански Андон Тотев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай