Вандали потрошиха табели за екопътеки

Вандали потрошиха табели за екопътеки | StandartNews.com

Добрич. Неизвестни вандали са изпотрошили табелите, показващи екопътеките в района на Дуранкулашкото езеро, съобщиха от община Шабла.

 

Указателните табели са поставени от Зеления образователен център на кметството, като на тях бе изписана информация за животинските видове, които обитават защитената влажна зона. На грозната картина се натъкнал турист, който алармирал общината и Зеления образователен център, сподели сътрудникът в центъра Галя Анастасова. Тя разкри, че това не е първият вандалски акт. Миналата година центърът издигнал в близост до езерото дървена наблюдателна кула между две дървета на брега му, но тя не оцеляла дълго. "Твърде кратко любителите на природата можеха да ползват съоръжението, от което имаше хубава гледка. Неизвестни са го разрушили и от него няма и един пирон оставен" - каза Анастасова.

 

За възстановяването на табелите шабленското кметство трябва да задели 300 лева от бюджета си, заявяват от общината. А Анастасова припомня, че на територията на кметството са разработени 4 екопътеки - край Дуранкулашкото езеро, край Шабленското езеро и тузлата и село Тюленово. Центърът предлага и водач, като за времето, в което са оформени пътеките районът се радва на туристи, които идват да наблюдават природата. Имали сме случаи дори на един турист, който идва и си наема водач, за да обиколи екопътеките, добавя Анастасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай