Вълчи терор над село, разкъсали 20 коня

Вълчи терор над село, разкъсали 20 коня | StandartNews.com

Панагюрище. Селата около Панагюрище живеят в страх заради нападения от вълци. В село Поибрене 20 коня са били разкъсани от хищниците, а хората не смеят след здрав да излизат от домовете си и заспиват със страх вълците да не стигнат до къщите им. За този съвсем злободневен проблем в областта съобщава Нова телевизия, като се позова на сигнали от зрители.

Всяка нощ жителите на въпросното село треперят заради виенето на вълците, които обикалят около него. Петър Петришки отглежда 34 коня в близката гора, а до момента вече 20 от тях са разкъсани и изядени от хищниците.

Жителят на Поибрене разказва, че гладните вълци са едри и се движат на глутници по 5-6 животни. Слизат от билото на Средна гора, за да търсят храна в покрайнините на селото. Стопанинът не се надява и на стотинка обезщетение от държавата за убитите и изядени от вълците коне.

Хората се страхуват, че след като вълците нападат конете в гората, скоро ще бъдат привлечени и от домашните животни в оборите им. Вече има и такъв случай - пред очите на бай Стоян вълк влязъл в обора му и нападнал едно от животните му. 

За да опазят добитъка си от вълците, стопаните всяка вечер здравно заключват оборите си и пускат вътре по няколко кучета. Местният ловджия досега е застрелял 5 вълка, а последният от тях успял да се приближи само на 30 крачки от него.

Хората в селото изпитват ужас от настъпването на зимата. Големият им страх е, че с падането на първия сняг вълчите набези ще станат още по-опасни. Затова местната ловна дружинка готви хайка, за да опази от вълците не само домашните животни, но и дивеча в гората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай