В село Първомай не работят само в Деня на труда

В село Първомай не работят само в Деня на труда | StandartNews.com

Благоевград. В петричкото село Първомай ще забравят за работата поне за ден. Местните хора ще празнуват навръх Международния ден на труда - 1 май. Те ще започнат с песните, танците и веселбата още тази вечер.

„Тук няма семейство, което да не се занимава със земеделие. Но се подготвихме и за най-големия си празник. Ще се порадваме от сърце на селското тържество. За нас 1 май е знакова дата, гордеем се с името на селището си", заяви кметът на най-голямото петричко село Методи Попов.

Стотици самодейци от цялата община ще се надпяват на сцената в Първомай. Певците и танцьорите ще участват във фестивала за обработен и автентичен фолклор „Южен гердан" и ще веселят местните жители и техните гости. Над 5000 души от околните селища ще присъстват на тържествата, ше има много македонци и гърци.

"Сигурно е, че пришълците ще са повече от нас. Но всеки е добре дошъл. Ние сме не само трудолюбиви, но и гостоприемни. Хапване и пийване има за всички", твърдят домакините. Празникът ще бъде съпроводен със състезания по волейбол, шахмат, лекоатлетически крос и ловна стрелба.

В селото иначе залагаме здраво на труда по нивите, тъй като земеделието ни храни почти всички, подчертава селският управник. Почти всички са земеделци, построени са близо 500 декара оранжерии със зеленчуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай