В Първомай не работят само в Деня на труда

В Първомай не работят само в Деня на труда | StandartNews.com

Благоевград. В петричкото село Първомай забравиха за работата по полето в сряда. Местните хора празнуваха навръх Международния ден на труда - 1 май. Веселбата започна още във вторник вечерта с песни и танци.

„Страхотен концерт направи народната певица Николина Чакърдъкова. Хумористът Димитър Туджаров – Шкумбата пък ни разсмя от сърце. Имаше поне 5000 гости не само от региона, но от Македония и Гърция. Кризата и скандалите с подслушванията не ни попречиха да се порадваме от сърце на селския празник", заяви кметът на най-голямото петричко село Методи Попов.

За местните хора 1-ви май е знакова дата, те се гордеят с името на селището си. Стотици самодейци от цялата община се надпяваха в продължение на 2 дни на сцената в Първомай. Певците и танцьорите участваха във фестивала за обработен и автентичен фолклор „Южен гердан". Празникът бе съпроводен със състезания по волейбол, шахмат и лекоатлетически крос. В селото иначе залагат здраво на труда по нивите, тъй като земеделието храни почти всички.

Земеделците са построили над 400 декара оранжерии със зеленчуци. „Тук ергените избират булките си с конкурс, защото няма място за мързеливи жени. А за да сме сигурни, че са работливи бъдещите снахи, ги пращаме на нивата, където полагат тест по трудолюбие", разкрива кметът на Първомай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай