В Охрид не искат бежанци

В Охрид не искат бежанци | StandartNews.com

Монтана. Жители на Охрид, община Бойчиновци, не искат бежанци в селото си, каза за "Стандарт" кметът Трифон Денков. Темата за сирийците сега е основна в кръчмите и по градините. Едни не ги искат, защото щели да взимат от техния хляб. Други са съгласни, нека дойдат и да си живеят мирно, казват, обясни разделението на своите кметът.

В село Охрид от години закрит полигон на танково поделение във Враца е отреден за бежански лагер. Мястото се намира на 1 км от табелата на селото откъм Враца. То има размери около 400 дка и някога е било полигон за учения и стрелби. Имало е и работилници за ремонт на танкове. Още стоят складове, в които са съхранявани военните дрехи на запасняците. Всеки, които е получавал повиквателна, най-напред е преминавал през Охрид, за да облече униформата на своя чин. Складовете още стоят, но те не са пригодени за живеене.

Лагерът за бежанци фигурира в плановете на военното министерство като палатков. В него могат да живеят до 1000 души. Наблизо има ток и вода, които бързо могат да бъдат прокарани до мястото. Идваха две-три групи от хора – от военното министерство, от областната управа да огледат терена. Никой обаче още не ни е казал, че ставаме бежански лагер, заключи кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай