В Кърджалийско асфалтират засегнатите от свлачища пътища

В Кърджалийско асфалтират засегнатите от свлачища пътища | StandartNews.com

Асфалтиран е обходният път, който заобикаля свлачището на пътя между Крумовград и Момчилград

Асфалтиран е обходният път, който заобикаля свлачището между селата Звездел и Карамфил на пътя Крумовград- Момчилград, информира областният управител на Кърджали Илия Илиев. Ремонтните работи са приключили и движението по 300-метровата отсечка е възстановено за всички МПС, без ограничения. През зимните месеци свлачището създаде сериозни затруднения на водачите по линията Момчилград – Крумовград и наложи прокарването на обиколно трасе.

След обилния снеговалеж през март, основните пътни участъци в Кърджалийско бяха компрометирани. Със средства по програмата за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа започна изкърпване на дупките и възстановяване на настилките в направленията Кърджали-Ардино, Кърджали-Мост, Кърджали-Джебел, Момчилград – Крумовград и Крумовград-Ивайловград.

Междувременно в АПИ бе отворена и офертата за избор на фирма, която да извърши реконструкцията на 15,4 километра от пътя Мадан – Златоград – село Бенковски на територията на областите Смолян и Кърджали. Обществената поръчка е с 3 обособени позиции. Третокласният път е единствената връзка към Златоград и околните населени места, свързва съседните общини Мадан, Неделино и Кирково. Обща дължина на територията на област Кърджали е 5,9 км на стойност 4, 6 млн. лв.

Максималният срок за ремонта е 120 дни.

Един от най-невралгичните участъци в областния град Кърджали – от кръстовището на Автогарата към ОЦК също предстои бъде ремонтиран, коментира областният управител на Кърджали Илия Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай