В Добрич почетоха в джамия и църква загиналите при трудови злополуки

В Добрич почетоха в джамия и църква загиналите при трудови злополуки | StandartNews.com

Добрич. С панихида и молебен в църква "Св. Георги" и джамията в Добрич почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки.

Мероприятието бе по повод отбелязването на 28 април - международен ден за безопасност и култура на труда. За втора година поред Областният съвет по безопасни условия на труд връчи отличия в категориите малка, средна и голяма фирма, осигури добри и безопасни условия за работа на своите служители.

В рамките на церемонията директорът на Областната дирекция "Инспекция по труда" Младен Мартинов отчете, че за 2013 г. в Добричка област са станали 60 трудови злополуки, като 29 от тях са били с жени. 2 от злополуките са довели до инвалидизация на пострадалите, а други две са завършили със смърт. В резултата на трудовите инциденти икономиката е загубила в областта 4361 работни дни.

"Тревожното е, че от началото на тази година до момента сме надминали броя на смъртните случаи за цялата миналата година. Вече има три трудови злополуки със смърт" - каза Младенов. Областният управител Недко Марчев връчи плакети на отличените фирми. В категорията голяма фирма призът бе за шивашкото предприятие "Дека" - Тервел, където работят над 350 души, в категорията средно предприятие с над 100 души заети призът бе връчен на "Булмат" - Добрич, а "Еко булстандарт" от Генерал Тошево, работеща в сферата на хранително-вкусовата промишленост, получи плакета в категория за малки фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай