В дъжд и сняг строят забавачка, децата във ваканция до Нова година

В дъжд и сняг строят забавачка, децата във ваканция до Нова година | StandartNews.com

Благоевград. Нито дъждът, нито снегът спират строителството на втория етаж на забавачката в симитлийското село Долно Осеново. Работи се ударно, тъй като целта е след Нова година децата да се върнат в детската градина. В момента те са в принудителна ваканция, която започна в края на месец септември заради разширяването на сградата.

„Само подготвителната група на 6-годишните деца продължава обучението си в училището. Останалите обаче са си вкъщи, гледат ги родители, баби и дядовци. Хората проявяват разбиране, тъй като с вдигането на втори етаж ще осигурим достъп до ясли и градина на всичките 130 хлапета в селището", заяви кметът Бисер Сегменов.

Вече е излята плочата на втория кат, сега се доставя дървесината за покриването на постройката. Строителството не позволява на първия етаж да се провеждат занятия с малчуганите. Затова те са си у дома. Преди ремонта детската градина бе с капацитет 70 деца. Други 30 техни връстници обаче нямаха този късмет и си стояха вкъщи. Още 30 от по-малките пък не ходеха на ясла, защото такава няма в населеното място.

„Спешно се нуждаехме от разширяване на базата, за да може хората да си дават рожбите на детска, а те да работят. Най-важното е, че община Симитли ни помогна финансово, фирми безвъзмездно ни дадоха строителни материали. За да компенсираме хората, догодина през август забавачката ще работи извънредно", разкри селският управник.

С новия етаж сградата ще бъде на площ от 660 квадратни метра. И ще може да посрещне всички желаещи деца. „Досега бяхме по-зле и от София, тъй като половината деца не ходеха на детска градина, но след Нова година това няма да е така, твърдят жители на селището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай