В Бяла започва празникът на читалищата от цяла България

В Бяла започва празникът на читалищата от цяла България | StandartNews.com

Над 1600 самодейци идват на Националния събор край морето

Рекорден брой от над 1600 самодейци от 80 читалища събира тази година Националният сбор в Бяла. Празник на българщината наричат домакините дните от четвъртък до неделя, когато на сцената край морето следват едни след други по-атрактивни и пъстри прояви.

За седма поредна година Община Бяла и НЧ „Пробуда 1928" обединяват усилия в организирането на Националния събор на читалищата.

Съборът ще бъде официално открит утре от 17 часа., а веднага след това започва концертната програма, която всяка вечер ще продължи до 22.30 ч. А тази година тя е още по-разнообразна от всички други години. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на групи за автентичен и обработен фолклор, фолклорни танцови състави, състави за модерен балет, вокални групи, групи за стари градски и шлагерни песни, кукерски състави и още много други. В условията за участие няма възрастово ограничение, по предварителни данни най-малкият участник тази година ще е само на 5 години, а кой ще бъде най-възрастният все още не е известно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай