В Берковица отслужиха панахида за Йордан Радичков

В Берковица отслужиха панахида за Йордан Радичков | StandartNews.com

Берковица. В храма „Рождество на пресвета Богородица" в Берковица бе отслужена панахида в памет на Йордан Радичков, който си отиде от този свят преди 11 години. Службата води архимандрит Антим, приемал приживе големия писател в Клисурския манастир, на който е игумен.

Нека да го помним и почитаме, призова събралите се в храма отецът. За това призова и депутатът Борислав Великов в храма. Той съобщи, че започва изгражаднето на къща-музей, а президентът Росен Плевнелиев става патрон на начинанието. Заместник-кметът Радослав Найденов обяви, че общината е отредила парцел за построяване на къщата.За писателя говориха и неговият съученик и приятел Милан Миланов, директорът на гимназията в града, която е завършил Радичков – Румен Горков, Любка Еленкова, съседка на писателя от родното му село Калиманица.

В двора на храма бе подредена и изложба с фотоси от детството, ученическите години и писателската дейност на Йордан Радичков. Тя е дело на историка Милан Миланов, който е заснемал кадри от ученическите им години до смъртта на големия писател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай