В Берковица награждават деца за добри дела

В Берковица награждават деца за добри дела | StandartNews.com

Берковица. Общината в Берковица организира празник на доброто, съобщиха от администрацията. Тя събра децата от града в заведението „Адашите", за да награди тези, които през годината са направили нещо добро за другите и природата. Отличията връчиха кметът Димитранка Каменова и заместник-кметът Гергана Антонова.

Инициативата е част от международен проект, който общината изпълнява заедно с полицейското управление в града в партньорство с общината и полицията в град Елблог, Полша. С него се цели установяване на сътрудничество между местната власт и полицията за възпитание на децата в хуманизъм и доброта. Проектът се финансира чрез програмата „Учене през целия живот" с подкрепата на ЕК.

Награда получиха 39 деца, които са номинирани от своите съученици. Малчугани от началните класове са спасили бездомни животни – ранено гълъбче или изхвърлени на улицата малки кученца, върнали са на възрастна жена изгубени пари, превързали са наранено дете, помагали са на възрастни жени, чиито къщи са били наводнени при бедствито от 4 септември т.г. и т.н. За най-добра бе определена постъпката на Кристиян Петров от Лесо-техническата гимназия, който през цялата година се грижи в училище за своя съученик Йордан. Момчето страда от детска церебрална парализа и му е трудно да стига с количката си до класната стая. Кристиян му помага, а през междучасието му купува закуска.

"Ще превърнем празника на доброто в традиция. Ще го организираме и след приключването на проекта", обяви кметът Димитранка Каменова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай