В Багрянка са срещу изграждането на птицеферма

В Багрянка са срещу изграждането на птицеферма  | StandartNews.com

Момчилград. Изграждането на птицеферма в момчилградското село Багрянка се е превърнала в болна тема за жителите. И хората, и общинарите определят инвестицията за рискова.

Общинските съветници от ДПС, ГЕРБ и БСП в Момчилград единодушно се обявиха срещу решението на РИОСВ-Хасково за извършване на ОВОС след инвестиционно предложение на „ДЕКСА АГРО" ЕООД за изграждане на птицеферма за кокошки в Багрянка.

Събрана е и подписка от 389 души от селата Багрянка и Прогрес и от Момчилград. „Инвестиционното предложение не е в интерес на обществото, а обслужва частен комерсиален интерес. При изграждането на птицеферма теренът ще се превърне в язва, която ще излъчва непрекъсната неприятна миризма, съдържаща редица вредни вещества, влияещи върху здравето на хората. Считаме, че животът и здравето на хората са по-важни от комерсиалните интереси на частна фирма", се казва в жалба на жителите на Багрянка.

„В никакъв случай не сме против нови инвестиции в Момчилград. Фрапиращото в случая е, че представители на „ДЕКСА АГРО" ЕООД са се обявили за собственици на терена в Багрянка преди търгът за продажбата да е приключил", заяви председателят на Общинския съвет Сунай Хасан. Местните законотворци гласуваха решението на РИОСВ-Хасково да се обжалва по реда на Административно-процесуалния кодекс.Кметът Акиф Акиф подкрепи местния парламент и добави, че община Момчилград ще съдейства на жителите за разрешаването на проблема

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай