В 2.00 часа започва контролирано изпускане на яз. „Кърджали”

В 2.00 часа започва контролирано изпускане на яз. „Кърджали” | StandartNews.com

Кърджали. В 2.00 часа започва контролирано изпускане на яз. „Кърджали", съобщават от Областна администрация Кърджали. Във връзка с преминаването на висока вълна през съоръженията, стопанисвани от предприятието „Язовири и каскади", ръководството на Язовирен район „Кърджали" уведомява гражданите и институциите, че в 2.00 часа на 10 декември започва контролирано изпускане на яз. „Кърджали" през преливните клапи с около 220 куб.м/с.

За целта са извършени необходимите предварителни замервания на водното ниво, осигурени са дежурни екипи. Мярката е превантивна и цели освобождаване на свободен обем в язовира с оглед предстоящо влошаване на валежната обстановка. До момента на територията на областта няма поражения от дъждовете през последното денонощие.

Спасителни екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" започват обход на стопанствата край коритото на река Арда в областния център, за да предупредят собствениците за възможно покачване на нивото на водата тази нощ, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. От РД „Пожарна безопасност и защита на населението" предупредиха гражданите да не слизат по никакъв повод в коритото на река Арда, а стопаните да вземат мерки за опазване на животните си.

Съвместни екипи от полицаи и спасители ще осъществяват наблюдение през нощта в района на очакваното повишение на нивото на водата, за да предотвратят евентуални неприятни инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай