В 18 предприятия в Добрич чакат 322 лв. забавени заплати

В 18 предприятия в Добрич чакат 322 лв. забавени заплати | StandartNews.com

Добрич. Около 2000 работници и служители от 18 фирми в Добричка област имат забавени заплати и обезщетения от работодателите си в размер на 321 521 лева, съобщи директорът на Областната инспекция по труда Младен Мартинов.

На въпрос в кои сектори на икономиката са фирмите, забавили плащанията, Мартинов заяви, че основно са предприятия от секторите облекло, търговия на едро, хотелиерство и ресторантьорство, като допълни, че някои от заплатите са забавени с година и половина.

От началото на годината досега след намесата на трудови инспектори са изплатени забавени възнаграждения в размер на 329 012 лева в 27 фирми, произвеждащи напитки, текстил и кожени изделия, хотелиерство и ресторантьорство и охранителна дейност, сочи статистиката на дирекцията.

Само за ноември инспекцията е извършила 93 проверки, като според статистиката, са установени по 4 нарушения средно на 1 проверка, каза още Мартинов. Съставени са 214 акта, като влезлите в сила наказателни постановления са 191 на обща стойност 202 650 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай