Уволниха деловодителката на Варненска митрополия

Уволниха деловодителката на Варненска митрополия | StandartNews.com

Варна. Великопреславски епархийски съвет проведе извънредно разпоредително заседание. Налага дисциплинарно наказание уволнение на служителката Тони Добрева, поради системно и негативно отношение към свещенослужителите на епархията, изключителна немарливост и безотговорност към възложената работа, съобщават от там. Наредено е извършване на финансова ревизия на служителката.

Решението на епархийския съвет е подкрепено с Декларация от Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан и духовенството на епархията.

В декларацията са изразени съмненията на свещениците относно причините за смъртта и кончината на Владиката, както и "набързо извършеното" според тях погребение.

За да си изяснят нещата, от епархията ще изискат от институциите всички документи, обясняващи нелепото събитие, касаещо смъртта на митрополита преди няколко дни в местността "Траката" край Варна.

Според официалната версия Дядо Кирил се е удавил, поднесен от студено подводно течение. Той не веднъж е ходил да вади миди и да се гмурка по тези места, припомнят от обкръжението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай