US-компания зарадва гълъбовци с обновена спортна зала

US-компания зарадва гълъбовци с обновена спортна зала | StandartNews.com

Новоремонтираната спортна зала „Енергетик" бе официално открита с второто издание на регионалните игри за хора с увреждания

Американската компания КонтурГлобал, която е собственик на ТЕЦ „Марица Изток-3" зарадва жителите на миньорското градче Гълъбово с обновената спортна зала „Енергетик". След възстановяването и ремонта тя отговаря на всички съвременни изисквания за провеждане на тренировки на закрито по футбол, хандбал, бадминтон, художествена гимнастика, тенис на маса и борба, както и за организиране на спортни събития. Освен това е напълно приспособена да се ползва от хора с ограничена подвижност. Това бе и главното основание на домакините и спонсорите официалното откриване на залата да стане с провеждането на Вторите регионални игри за хора с увреждания. Домакин на събитието бе общинската организация на хората с увреждания в Гълъбово с подкрепата на общината, а генерален спонсор на състезанието естествена бе ТЕЦ „КонтурГлобул – „Марица-изток-3". Общо 12 отбора от региона Стара Загора се състезаваха в четири отборни дисциплини – дартс, състезание с инвалидни колички, дърпане на въже и боулинг.

„С избора на това събитие за откриване на залата желаем да подчертаем колко е важно за нашата компания да подкрепя хората в нужда и групите в неравностойно положение, и да потвърдим отново нашия ангажимент да подобряваме средата на общностите, където развиваме дейността си," заяви Гари Левсли, изпълнителен директор на КонтурГлобал „Марица Изток-3". Той увери обществеността, че американската компания ще изпълни ангажиментите си по новото 4-годишно споразумение с община Гълъбово и посочи някои от бъдещите проекти – нов парк със зона за отдих в общинския център, цялостен ремонт на двете детски градини, обновяване и ново оборудване за центъра за деца с увреждания в града и общинския дом за възрастни хора.

„Сградата на спортната зала е на 40 години, но след ремонта изглежда като чисто нова. Искам да изразя своята благодарност към КонтурГлобал за това, че са толкова надежден партньор и отговорен гражданин в нашата общност", ни скри задоволството си кметът на община Гълъбово Николай Тонев.

Шефът на американската ТЕЦ и кметът поздравиха участниците в игрите и наградиха победителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай