Украсиха училищна стена с трибагреник и национални герои

Украсиха училищна стена с трибагреник и национални герои | StandartNews.com

100-метров роден трибагреник, ликове на национални герои и стихотворението „Аз съм българче" на Иван Вазов бяха изрисувани върху похабена от годините стена на гимназия „Климент Тимирязев" в Сандански. По този начин тя се превърна в патриотично послание за всички жители и гости на града. Родолюбивата кауза бе осъществена по идея на пет бивши и настоящи възпитанички на учебното заведение и на гимназия „Яне Сандански".

Благодарение на Юлия Попдимитрова, Лиляна Дерибанова, Елена Лазарова, Лидия Чанева и Мария Влахова бетонната стена се превърна в истински пантеон на патриотизма и българщината. Преди пет месеца те подеха кампания за осъществяването на своята благородна идея. Организираха серия от събития, за да съберат необходимата сума от близо 20 000 лева за изпълнението на проекта. Сред проявите бяха концерт и акция „Прегърни ме за 1 лев". Върху стената са изрисувани ликовете на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски и Райна Попгеоргиева, както и българският трибагреник. Там е написано и стихотворението „Аз съм българче".

„Искаме децата да виждат и да усещат българския дух, да ги вдъхновим и да ги накараме да се гордеят, че са българи", сподели Юлиана Попдимитрова, която е бивша възпитаничка на гимназия „Климент Тимирязев". Заедно с нейните приятелки са благодарни на всички за оказаната им подкрепа.

„Нямаме думи, с които може да Ви опишем петмесечния си оптимизъм! Благодарим Ви, че повярвахте в нас и ни гласувахте доверие! Направихме го заедно!!!", пише на официалната страница на 100-метровия роден трибагреник във фейсбук. Момичетата пък признават, че изпитват гордост, тъй като са провокирали вяра в българското и в смисъла да се работи за по-доброто бъдеще на страната. „Нашето дело е плод на чист и искрен патриотизъм, на любов към Родината", признават те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай