Удължават строежа на забавачката в Долно Осеново

Бисер Сегменов, кмет на с. Долно Осеново

Удължават строежа на забавачката в Долно Осеново | StandartNews.com

Благоевград. Строителството на втория етаж на забавачката в симитлийското село Долно Осеново ще се удължи с още един месец. Близо 140 хлапета ще си бъдат у дома до края на ноември.

В момента се прави подготовка за изливане на втора плоча на сградата. Това не позволява на първия етаж да се провеждат занятия с малчуганите. Докато се вдигне още един кат нагоре, те ще бъдат гледани вкъщи от родители, баби и дядовци.

„Най-важното е, че хората проявяват разбиране и няма бунтове. Причиняваме им неудобство, но целта ни е да осигурим достъп за всички деца, защото досега половината бяха принудени да си стоят у дома. Започнахме работа преди месец, ще приключим след около 30 дни", заяви кметът на Долно Осеново Бисер Сегменов.

Детската градина бе с капацитет 70 деца. Други 30 техни връстници обаче нямаха този късмет и си стояха вкъщи. Още 30 от по-малките пък не ходят на ясла, защото такава няма в населеното място. „Спешно се нуждаехме от разширяване на базата, за да може хората да си дават рожбите на детска, а те да работят. Най-важното е, че община Симитли ни помогна финансово, фирми безвъзмездно ни дадоха строителни материали. За да компенсираме хората, догодина през август забавачката ще работи извънредно", разкри управникът.

Сега детската градина е с площ от 330 квадратни метра, с новия етаж тя ще се разшири двойно. И ще може да посрещне всички желаещи деца. Досега бяхме по-зле и от София, тъй като половината деца не ходеха на детска градина, но много скоро това няма да е така, споделят жители на селището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай