Училище за свободното време отваря врати в Кърджали

Училище за свободното време отваря врати в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Училище за свободното време отвори врати в началото на октомври в Кърджали. Детският комплекс предлага занимания за децата в 25 клуба. Момичета и момчета от 6 до 18 г., които са активни, имат разностранни интереси и искат да развиват своите таланти, могат да посещават различни форми.

Клубовете „Приятели на Европа" и на любознателните, секциите по математика и компютърни технологии, природа и животински свят ще обогатяват интересите на тийнеджърите в областта на науката. Богатите фолклорни традиции на Източните Родопи ще се изучават в кръжоците по етнографи, краезнание и сръчни ръце. За стимулиране творческите способности на децата и учениците отварят врати и школите по изобразително изкуство, вокално пеене, модерни и спортни танци, театрално и медийно студио. Продължава интересът и към клубовете по фотография, шахмат и източни бойни изкуства.

„Главната цел на педагозите в ОДК е чрез неформално образование да се достигне до пълноценно осмисляне на свободното време, да се стимулират познавателните интереси и се развиват творческите способности на децата и учениците", сподели директорката на Детския комплекс в Кърджали Златка Пеньова. Тя допълни, че обучението във всички форми е безплатно. Възпитаниците на ОДК Кърджали са носители на много награди от регионални, национални и международни конкурси, състезания и фестивали за детското творчество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай