Убиецът на Мишел отново пред съда

Убиецът на Мишел отново пред съда | StandartNews.com

Заради процесуални нарушения петчленен състав на окръжния съд в Плевен отново гледа делото за жестокото убийство на 19-годишния Мишел Коцев. Миналата година той бе наръган с нож на тревна площадка, защото не отстъпил място на трима тийнейджъри да минат първи по пътеката.

Убиецът, ученикът Мирослав Димитров, на 17 г., бе осъден на 6 години затвор при първоначален общ режим в поправителен дом. Той се призна за виновен и получи присъдата по съкратена процедура. Апелативният съд във Велико Търново обаче счете, че не са налице предпоставките за това и върна делото за преразглеждане от друг състав в Плевен. За три дни ще бъдат разпитани повече от 20 свидетели и вещи лица.

Трагедията се разигра на 29 март м. г. между два жилищни блока в квартал „Дружба" . Мишел отивал с приятелката си до близко магазинче, за да си купи цигари.С убиеца и приятелите му се срещнали случайно на пътеката. Започнало заяждане по нелеп повод, Мирослав извадил джобно ножче и пробол няколко пъти Мишел. Рана в сърцето му се оказала фатална.
Според прокуратурата макар и непълнолетен, Димитров разбира свойството и значението на деянието, можел да ръководи постъпките си и умишлено умъртвил Мишел Коцев, а престъплението е извършил с особена жестокост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай