Убиецът Дейвид скара съдии

Палачът на 11-годишния Станислав Мирчов не се призна за виновен

Убиецът Дейвид скара съдии | StandartNews.com

Видин.  Със скандал, възникнал между съдиите, във видинския окръжен съд започна поредното заседание по дело срещу 72-годишния британец Дейвид Брайсън, обвинен за убийството на дете. Съдията Георги Попиванов изказа несъгласие с председателя на съдийския състав Илия Илиев заради начина, по който води делото. След като се разбраха, заседанието все пак продължи.

Дейвид Брайсън, за който стана ясно, че е филолог, е обвинен в убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци. Трагедията разтърси България през януари т.г. Станислав изчезна на 4 януари и след дълго издирване бе открит мъртъв в дол до селото след 17 дни. Полицията веднага разкри убиеца му – Дейвид, който от няколко години се е заселил в Лагошевци. Малко след ареста му, той сам разказал как е умъртвил детето.

На първото заседание на 17 септември т.г. обаче той не се призна за виновен. Делото трябваше да мине по съкратената процедура след споразумение с родителите на детото. Те поискаха от Дейвид по 150 000 лв. за всеки, но британецът им отказа. И понеже нямал тези пари, делото започна по стандартната процедура. На започналото днес заседание трябва  да бъдат разпитани 8 свидетели и 3 вещи лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай