Турският посланик: Линията Истанбул - Варна ще е врата за региона

Турският посланик: Линията Истанбул - Варна ще е врата за региона | StandartNews.com

Добрич. Негово Превъзходителство посланикът на република Турция у нас Сюлейман Гьокче заяви пред журналисти в Добрич, че авиолинията Истанбул-Варна, която тръгва от 31 май ще е врата за Добрич и региона. Дипломатът бе в града заедно с генералния консул на турската държава в Бургас Ниязи Акйол, като двамата имаха среща с кмета на Добрич Детелина Николова. Поводът бе да се запознаят с проекта за реконструкция на най-голямото Военно гробище у нас от Първата световна война, който община Добрич има намерение да реализира. В рамките на срещата между дипломата и Николова тя го запозна с идеята за реставрация.

Мемориалният комплекс "Военно гробище" в Добрич е най-големият у нас. В него почиват над 3000 воини от седем националности (българи, руси, румънци, германци, турци, сърби и евреи) и четири вероизповедания. При срещата си двамата са обсъдили и възможностите за сътрудничество, като Николова е представила пред госта икономическия профил на Добрич.

Пред медиите дипломатът добави, че според него е възможна съвместна дейност на бизнеса в областта на земеделието и туризма и допълни, че авиолинията, която тръгва и засега ще има четири полета седмично, като в два от дните ще има връзка и с Констанца, ще даде тласък за развитие на икономиката в района. Посланикът допълни, че турските авиолинии летят до цял свят и новата дестинация е 254-та за фирмата. Освен с кмета дипломатите се срещнаха и областния управител Недко Марчев и посетиха Военно гробище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай