Цяла седмица събития за свободата на Разлог

Цяла седмица събития за свободата на Разлог | StandartNews.com

Жителите на Разлог ще отбележат на 24 октомври 103 години от Освобождението на града. Празничната програма започва още на 17 октомври. Шампионат па Български тежковозен кон ще се проведе тази събота от 10,00 часа Атрактивното състезание е традиционно за културния календар на общината и ще е на конната база на Сдружение за коневъдство и конен спорт „ДВАЛ".
На следващия ден от 11.00 часа на градския стадион ще се проведе киноложка изложба на породата Българско овчарско куче".

Следващата седмица ще започне с театрална постановка. В понеделник от 10.00 и 13.00 часа в голямата зала на културния дом ще се играе постановката „Принцесата и свинарят". Ден по-късно от 14.30 часа са поздравителният концерт и водосвет на Дома за възрастни с физически увреждания „Св. Пантелеймон" в с. Долно Драглище. На 22 октомври от 17.30 часа в културния дом жителите и гостите на Разлог ще имат удоволствието да разгледат фотоизложба на тема „Герои и прототипи" с мото: „Човеци, чиято история е разказана, ще живеят винаги". В петък от 12.30 часа в сградата на Професионалната гимназия по транспорт ще има регионален турнир по тенис на маса за средношколци.

Навръх празника - 24 октомври, в 10.30 часа ще има ритуал по издигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. В 11.00 часа свещеници ще отслужат тържествена света литургия. 10-ти Международен турнир по карате за Купа „Пирин" 2015 стартира в 16,00 часа в спортна зала „Септември". Празничен концерт с участието на самодейни състави към Народно читалище „15.IX.1093-1909г." и представяне на автентични народни носии ще зарадват разложани в 17,30 часа в големия салон на читалището. Празничната вечер ще завърши със заря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай