Цветя пренасят посетителите на Ботаническата градина в южното полукълбо

Цветя пренасят посетителите на Ботаническата градина в южното полукълбо | StandartNews.com

Добрич. Макар че за разлика от САЩ и Канада можем да се радваме на сравнително мека зима, всеки копнее за лятото с неговите багри и слънчеви емоции.

Една прекрасна възможност за потапяне в слънчеви емоции предлага със своята изключително богата колекция Ботаническата градина в Балчик. Независимо от мъглите и студеното все пак време, посетителите могат да се насладят на екзотични, ярки, необичайни за сезона и географския пояс цъфнали растения от колекцията „Кактуси и сукуленти", която е своеобразен център за растителния хабитат от южното полукълбо.

Макар и в северни ширини, растенията в момента са цъфнали, тъй като в в южното полукълбо, откъдето са те, лятото е в разгара си. В експозицията могат да се видят нежните цветове на Echeveria "Blue Dude", пищната и ярка бугенвилия (Bougainvillea glabra Choisy); слънчевожълтия цвят на сенециото (Senecio meldey-woodii), необичайната красота на кализията (Polyscias balfouriana var. marginata Bailey).

От градината добавят, че са готови за обилен цъфтеж и „арестуваните" през миналата година орхидеи – конфискувани поради нарушение на митническия режим растения, които се съхраняват в УБГ-Балчик (спасителен център за Североизточна България по CITES).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай