Център за ранна диагностика на рак заработи в Бургас

Център за ранна диагностика на рак заработи в Бургас | StandartNews.com

Център за ранна диагностика на онкологични заболявания отвори врати в Бургас. "Центърът изведе МБАЛ-Бургас на ново ниво. Той ще се използва от жителите на Бургас и Ямбол и е голямо облекчение за тях, защото голяма част от хората досега пътуваха до съседна Турция", каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков при отчитането на Проект „Център за ранна диагностика на онкологични заболявания", който бе реализиран на територията на Бургаската болница. Общата стойност на проекта е 5 297 632 лева.

„Бургаската болница, макар и държавна, е болницата на Бургас и бургазлии. Тя поема най-големия пациентопоток и има нужда от голяма подкрепа. Затова благодаря на Министерството на здарвеопазването", каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.
По проекта за Ранна диагностика на онкологични заболявания са внедрени супер модерен 16-срезов адрено-мганитен резонанс (ЯМР), компютърен томограф, сненер, ехографски системи, ендоскопска и лапароскопска апаратура за улогогични и гинекологични манипулации, анестезиологични апарати.

Новото Отделение по трансфузионна хематология (Кръвният център) на МБАЛ-Бургас ще отвори врати на Световния ден на здравето – 7 април. Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, който е в Бургас за отчитането на проекта за ранна диагностика на онкологични заболявания, който Бургаската болница изпълнява.
„Проектът за нов кръвен център, за който Министерството на зравеопазването отпусна средства, ще завърши на 7 април. В началото на 2016 година започва и разширяването на Спешното отделение на МБАЛ-Бургас", каза министър Шарков.
Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Матев благодари на министерството за отпусната целева субсидия, чрез която ще стане възможно обновяването на базата. Новият Кръвен център ще се намира от задната страна на Инфекциозното отделение.

До Коледа започва и ремонтът на помещенията, където ще бъде преместен общинският Център за лечение на кожно-венерически заболявания. Той ще се намира под сегашното Инфекциозно отделение на болницата, в корпус 5 и 6.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай