Труп на млад мъж бе изваден от микроязовир край Крумовград

Труп на млад мъж бе изваден от микроязовир край Крумовград | StandartNews.com

Крумовград. Труп на млад мъж бе изваден от микроязовир край Крумовград. Инцидентът е станал на 30 май късно вечерта. 26-годишният Алпер Ф. бил с компания край водоема, намиращ с в началото на града между съседното село Вранско и кв.Запад. „Преди това момчетата били употребили алкохол. На два пъти Алпер искал да се изкъпе и поплува в язовирчето, но приятелите му го спирали. В един момент явно ги е издебнал и влязъл във водата, но това се оказало фатално", разказват хора от квартала.

Преди да влезе в студената вода, младоженецът се съблякъл, защото дрехите му били намерени на брега. Водолази са изкарали безжизненото тяло на следващата сутрин. По непотвърдени данни дълбочината на язовира е 7-8 м.
Трагедията разтърси градчето, защото само преди 25 дни, на 5 май, Алпер и приятелката му Гюлфизе се оженили. Двамата били щастливи, че вече имали и самостоятелно жилище. Младоженецът си търсел усилено работа.

Загиналият младеж е син на общинския съветник в местния парламент в Крумовград Фами Али, председател на здравната комисия. Той е фелдшер и шеф на Спешния медицински център в града. „Работила съм и с Фами, и с жена му, която е санитарка в центъра, много добро семейство, не са имали проблеми със сина си", сподели възрастна крумовградчанка.

„Според мен става дума за нещастен случай. Алпер беше спокойно и разбрано момче, не съм чул да е участвал в някакви разправии, обичаше да ходи за риба, даже сме се засичали и често сме разговаряли за това", сподели мъж от блока, където се намира апартаментът на младото семейство. Тъжният ритуал и погребението бяха извършени днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай