Трета жертва на Булеварда на ужасите

Трета жертва на Булеварда на ужасите | StandartNews.com

Благоевград. 48-годишна жена стана поредната жертва на булевард „Джеймс Баучер” в Благоевград, станал известен като „Булевард на ужасите”. Инцидентът стана в сряда към 08,00 часа сутринта. Благоевградчанката Димитрина Соколова тръгнала да пресича на пешеходната пътека, когато била блъсната от „Тойота Корола“ - служебен автомобил на ЧЕЗ.

Водачът видял стъпилата на зебрата жена и намалил скоростта. Пешеходката обаче се отказала да пресича и се върнала обратно на тротоара. Тъй като и автомобилът не потеглил, благоевградчанката отново излязла на пътното платно, но в същия момент и колата тръгнала. Тогава последвал сблъсъкът. При удара жената паднала на главата си. Шофьорът спрял, качил пострадалата в колата и я транспортирал до спешното отделение. При произшествието

Димитрина Соколова е получила черепно-мозъчна травма и контузни рани. Час и половина след пътната драма тя е качена на линейка и закарана в столичната клиника „Пирогов“ в тежко състояние, с опасност за живота. Това е трети инцидент с пешеходец на същия булевард само за месец. На 10 декември миналата година 42-годишна водачка прегази 82-годишна пешеходка, която загина на място. Три дни по-късно лек автомобил „Пежо 206” блъсна бременна жена, която се отърва от тежки травми. След серията от пострадали пешеходзи на пешеходната пътека на булеварда бе изграден "легнал полицай", който да помогне за сигурността на пресичащите натоварената улица.

Оказа се обаче, че и това не е достатъчно. Проблемът е, че след преминаването му някои шофьори тръгват с мръсна газ. Злополуката в сряда е станала на 30-40 метра след „гърбицата” на булеварда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай