Трактор се обърна, шофьорът му загина

Трактор се обърна, шофьорът му загина | StandartNews.com

Благоевград. Трагична трудова злополука отне живота на тракторист в гората над село Филипово. Инцидентът, при който загина 31-годишен мъж, стана след 14,00 часа в понеделник при прокарването на горски път в планината.

Загиналият тракторист е Никола Т. от Белица. Той забелязал насред горския път препятствие. Слязъл, за да го отстрани, но тогава тракторът потеглил и го прегазил, уточниха от ОД МВР – Благоевград.

Негови колеги го транспортирали с джип към болницата в Разлог, но по пътя пострадалият издъхнал от тежките си рани. Веднага на място са пристигнали служители на полицията, по случая е образувано досъдебно производство.

„Разбрахме за трудовата злополука от полициията, а не от работодателя – ЕТ „Георги Пенчов" - Белица. С леката кола нашите инспектори не са успели да стигнат до местопроизшествието. Във вторник в 08,30 часа в полицията в Банско те ще разговарят със собственика и със свидетелите на инцидента. По първоначална информация загиналият е имал сключен трудов договор", заяви шефът на Областната инспекция по труда в Благоевград Петър Попадиин. Тепърва ще се изясняват причините за фаталната трудова злополука.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай