Тракийци от страната идват в Кърджали на събор

Тракийци от страната идват в Кърджали на събор | StandartNews.com

Седемнадесетият национален тракийски събор „КЪРДЖАЛИ 2015" тази година ще се проведе на 20 юни, събота на традиционното място - площадката пред Детското влакче в парка "Простор", съобщи инж. Яни Янев , председател на Регионалния съвет на Тракийското дружество.

Организаторите - Регионалният съвет на тракийските дружества в област Кърджали, Тракийско дружество "Д. Маджаров", Тракийското младежко дружество и Народно читалище "Тракия-2009" в Кърджали, съвместно с община Кърджали са поканили тракийските дружества от страната и региона, както и народни читалища и отделни състави от страната. Освен традиционните участници - съставите от Кърджали, Момчилград, Крумовград, Аврен, Девисилово, Малък девисил, Черничево, Кирково, Припек, Народно читалище „Родопски фар" в кв. Гледка и др. се очакват и състави от областите Пловдив, Хасково, Бургас, Ст. Загора.

Ръководството на Тракийско дружество "Д. Маджаров" и Тракийското младежко дружество в града ще представят изложба, посветена на живота на тракийци и дейността на тракийската организация в Кърджали и региона от създаването й до сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай