Тръгна шоуто с лодки по река Струма

Тръгна шоуто с лодки по река Струма | StandartNews.com

Заради високото ниво на водата се ползва безопасно трасе

Този уикенд десетки ентусиасти се събраха край река Струма, за да вдигнат адреналина с практикуването на екстремния спорт и да дадат старт на „Рафтинг сезон 2016 г.".

Все повече са нашенците и чужденците, които искат да усетят тръпката от опасното пътуване по едно от най-добрите естествени трасета в страната, което се намира в Кресненското дефиле. За всички тях рафтингът е незабравимо изживяване и много силна емоция. Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си с екстремните спускания. Мераклии не липсват, въпреки че пътуването върху буйните води на реката не е никак просто нещо. Идват чак от Бургас и Варна, за да разпуснат от ежедневието с екстремния спорт. Празникът в събота и неделя организираха община Симитли и Х-Клуб, който стопанисва рафтинг центъра. „Времето е прекрасно, топло и слънчево е. Радваме се на голям интерес към спускането с лодки. Водите на река Струма обаче са доста високи. От миналата година има заповед на областния управител Бисер Михайлов при толкова високо ниво на реката да не правим спускания по най-екстремното 13-километрово трасе през Кресненското дефиле. Целта е ясна – да не рискуваме да стане някоя беля, да не се обърне лодка и да има фатални последици за хората в лодката", заяви шефът на Х-Клуб Станимир Станимиров – Чачи.

Затова той и екипът му използваха през двата дни трасето от село Железница до бозата, което е със същата дължина, но не е толкова екстремно и е далеч по-безопасно.

В момента в рафтинг центъра се строят бунгала, които ще дадат възможност на любителите на силни усещания да идват и да пренощуват, да се чувстват по-уютно и да се радват на прекрасната природа на община Симитли. Надеждата е тази година да има много нови желаещи за спускания по бързеите на Струма и да се популяризира общината.

„Това е една от емблемите на нашата община . Нека тази година бъде още по-успешна за рафтинга в Симитли и комплексът тук да продължи да се развива", заяви кметът на общината Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай