Токов удар повреди стотици уреди в сандански села

Токов удар повреди стотици уреди в сандански села | StandartNews.com

Токов удар унищожи стотици електрически уреди в няколко сандански села. Заради подадено високо напрежение са гръмнали много от включените в момента телевизори, компютри, печки, перални, хладилници и друга домакинска техника. Изгорели са електрически талба и електромери.

Потърпевшите жители на най-голямото в региона село Катунци веднага се жалвали на кмета Стоян Танушев, който се е свързал с ЧЕЗ. На място са били изпратени екипи от техници, които са оправили повредата и за 2-3 часа са възстановили електрическото захранване. На клиентите обаче било обяснено, че в тридневен срок трябва да подадат жалби за изгорялата техника в офиса на дружеството в Сандански.

"Много от хората са възрастни, повечето са над 70-80 години. Как ще отидат до града, за да пуснат оплаквания! Засегнати са десетки домакинства, само в нашето село са около 100. Разбрах, че и в други съседни села е имало същия токов удар. Настоявах на място да дойдат хора от ЧЕЗ, които да приема жалбите на потърпевшите. Имам уверението на ръководството на община Сандански, че ще ни съдействат, за да могат хората да си получат обезщетенията за съсипаните електрически уреди", заяви селският управник.

От ЧЕЗ разясниха, че при планирано изключване на електропровод по предварително подадена заявка за ремонт на съоръжение, което не е тяхна собственост, е възникнала непредвидена авария по мрежата ниско напрежение, която захранва с. Катунци. При констатирана вина на електроразпределителното дружество в срок до 24 часа представителите посещават на място съответното домакинство и съставят констативен протокол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай