Тирове с летни гуми задръстиха пътищата в Монтанско

Тирове с летни гуми задръстиха пътищата в Монтанско | StandartNews.com

Тирове с летни гуми задръстиха пътищата в Монтанско, съобщиха от областното пътно управление. Десетина тежки камиона са закъсали в баир до село Студено буче, други по Е-79 край селата Крапчене и Трифоново. Заради неподходящи за сезона гуми тир препречи и обходния път на Монтана, открит за движение преди Нова година. За по-малко от час около него се образува 2-километрова опашка от тежки камиони и леки коли. На мястото е изпратена тежка техника, която да извлече тира встрани и да отпуши движението.

Старопланинският проход „Петрохан" остана отворен за движение и при обилния снеговалеж. Снегорини патрулират непрекъснато по трасето, разчистват снега и го опесъчават. Така най-сложният път остана без тапи.
Снежната покривка в Монтана стигна 23 см, а в Берковица и Вършец – 25 см. Температурите се задържаха до минус 10 – 12 градуса. Според метеоролозите от местната служба нормалната температура за началото на януари е минус 3 градуса.
Затруднено е движението и по пътищата край Лом и село Якимово заради снегонавяванията. В област Монтана по главните пътища се движат 27 машини, които чистят снега и хвърлят пясък, допълниха от областното пътно управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай