Тираджия уби майка си в катастрофа

Пътният инцидент станал при неправилно изпреварване

Тираджия уби майка си в катастрофа | StandartNews.com

Стара Загора. Трагичен пътен инцидент отне живота на 44-годишна жена. Тя пътувала на предната седалка на ТИР, управляван от сина й.

Около 5,40 часа тази сутрин на автомагистрала "Тракия" се удрят два товарни автомобила, уточняват от полицията. Камионите са се движили в посока София. Близо до чирпанското село Яздач единият от тях - "Мерцедес" с ямболска регистрация, управляван от 25-годишен мъж, предприел изпреварване и се блъснал в другата тежкотоварна кола кола. Излязъл от пътя и попаднал в канавката. При удара на място е починала майката на водача, която пътувала на седалката до него.

Другият камион е "Камаз" с ремарке, пълно с 24 тона зърно. Товарната кола е управлявана от 56-годишен старозагорец. И двамата шофьори са се разминали без травми.

Сигналът е подаден чрез тел. 112. Изпратени са два екипа от Районната служба пожарна безопасност и защита на населението Стара Загора, единият от които е Група Спасителна дейност.

От пресцентъра на полицията в Стара Загора информират, че на мястото на катастрофата се прави оглед, най-вероятната причина за произшествието е неправилното изпреварване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай