Тежка катастрофа на автобусна спирка в Русе

Тежка катастрофа на автобусна спирка в Русе | StandartNews.com

Русе. Тежка катастрофа отне живота на двама души на автобусна спирка в Русе. Инцидентът се е разиграл тази нощ малко след 1,30 ч., когато лек автомобил е връхлетял върху тролейбусен стълб. От колата е останала само купчина ламарини.

В леката кола "Хонда" са пътували 28-годишен младеж, който е бил зад волана, и 37-годишна жена. Въпреки мократа настилка, шофьорът е влязъл с висока скорост в завоя и не е успял да удържи колата. Тя се е блъснала в стълба на тролейбусната мрежа, след което е потрошила и част от автобусната спирка "Цветница".

Сблъсъкът е бил толкова силен, че колата се е превърнала в късове непотребно желязо. На място са загинали шофьорът и пътничката на предната седалка. За да се извадят телата им, се е наложило автомобилът да се разреже. Поради късния час на трагедията няма и други пострадали на спирката, която е иначе възлова за жилищния квартал.

От полицията разследват причините за катастрофата. "Мястото, където е настъпил пътният инцидент, не се характеризира като участък с концентрация на ПТП. Ограничението на скоростта е за населено място – 50 км/ч. Няма странични фактори, свързани с принадлежностите на пътя, сигнализацията му или с пътни съоръжения, които да са оказали влияние за настъпването на инцидента", заявиха от полицията. Ще се вземе и проба, за да се установи дали шофьорът е употребил алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай