Тежка катастрофа край Благоевград

Три деца на възраст от 11 до 18 години са оцелели

Тежка катастрофа край Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Тежък пътен инцидент е станал на главен път Е-79 край Благоевград, съобщава БГНЕС.

Катастрофата се е случила около 9 часа тази сутрин в района на квартал "Васил Левски" на град Кочериново. Пътят бил мокър.

Футболист, който управлявал лек автомобил "Пежо" с кюстендилска регистрация, движещ се от Благоевград към Дупница, поднесъл на мократа настилка. Той навлязъл в насрещната лента и се е блъснал в мантинелата. Върху него връхлетяло "Ауди" със софийска регистрация.

Четири деца на възраст от 11 до 18 години, пътуващи от София за Банско, където се провежда Международният фестивал на изкуствата "Утринна звезда", са пътували в аудито. Информацията показва, че те са състезатели по спортни танци.

Дрехи и други вещи са изхвърчали при удара на пежото в мантинелата. Водачът на колата, който пътувал сам, признал, че задните му гуми били летни. Задният мост на колата се е откъснал при катастрофата.

Шестимата пострадали и от двата автомобила са били транспортирани в МБАЛ-Благоевград. С рана на крака е едно от децата, водачът на пежото е с аркада на главата. Медиците правят изследванията на пострадалите, за да установят тяхното състояние.

Движението по Е-79 от разклона за Рилския манастир до местността "Антените" преди Благоевград е затруднено, пише БГНЕС. И уточнява, че се извършва само в едната лента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай