Тенисисти от Балканите се събират в Ардино

Тенисисти от Балканите се събират в Ардино | StandartNews.com

Кърджали. На 22 август в Ардино ще бъде открит Международния турнир по тенис на маса за юноши и девойки в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. В надпреварата, която се провежда за дванадесети път, ще участват отбори на Ялова и Люлебургаз от Турция, ще пристигнат състезатели от Кавала, Гърция и от Македония. Нашата страна ще бъде представена от водещите клубове като Момчилград, Димитровград, Две могили (Русенско), Горна Оряховица, Варна, София и домакините от Ардино.

На откриването на турнира ще присъстват председателят на УС на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Стефан Китов и почетният гражданин и основател на ардинската тенис школа Решат Айдън. Международната проява се провежда под патронажа на кмета на родопската община Ресми Мурад и ще продължи до 24 август.

Дургут Адемов – Джофи е роден през 1955 г. в Ардино. Започва да тренира тенис на маса на 12 години. Джофи участва в почти всички републикански първенства. Първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов. През 1992 година ръководството на клуба в Ардино учредява турнир в негова памет.

Международния турнир по тенис на маса в памет на Джофи ще се проведе в изцяло ремонтираната спортна зала „Юнак" в Ардино. Към нея бе изградена специална пристройка, което позволява монтиране на допълнителен брой тенис маси за турнира от висок ранг, съобщи Азис Мурад, председател на организационния комитет. В спортната зала бе подменена съществуваща дограма с PVC, направена е топлоизолация на външните стени и покривната конструкция, ремонтирани са санитарните възли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай