Театър и фойерверки за празника на Благоевград

Лили Иванова ще пее за благоевградчани

Театър и фойерверки за празника на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. С богата музикална и културна програма Община Благоевград ще отбележи празника на града, който е на 24-ти май. Първият по рода си Театрален фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ" и невиждан досега Фестивал на фойерверките ще поставят началото на атрактивните събития.

От понеделник до 20-ти май, в продлъжение на цяла седмица, започва фестът за млад и утвърден театър. Благоевградчани ще могат да се срещнат с таланта на едни от най- известните имена в българския театър като Камен Донев, Ицках Финци и Николай Урумов. Майските празници продължават с първия Фестивал на фойерверките. Той ще започне с обучение по безопасност, след което небето над Благоевград ще бъде озарено от феерия от цветове. От 20 до 23 май музика и заря ще пробудят и украсят лятното настроение на жителите и гостите на областния център на Пиринско.

Благоевград ще се превърне в столица на българската музика навръх 24-ти май - Ден на славянската писменост и култура и празник на града. Тогава БГ радио ще раздаде традиционните си музикални награди на най-успешните родни звезди. За първи път събитието излиза от столицата, за да бъдат част от празничните прояви в Благоевград, то е подарък за общината и тя няма да харчи от бюджета си, за да заплаща хонорари на изпълнителите. Примата на българската музика Лили Иванова, Васил Найденов, музикантът Васко Василев са само част от имената на звездите, които ще участват в шоуто. На 25 май с тържествен концерт-спектакъл на Ансамбъл "Пирин" - „Аз съм Пирин, мила ми Земьо", ще бъдат отбелязани 80 години от рождението на починалия през 2005 г. проф. Кирил Стефанов - главен художествен ръководител и диригент на ансамбъла. Музикалната майска вълна ще продължи на 26 май с Вики Терзийска, Мастило и финалистите от конкурса „Гласът на България". Цветове, стил и различни гледни точки на изкуството ще бъдат представени в обща художествена изложба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай