Търсят 150 полевъди в Кърджалийско

Търсят 150 полевъди в Кърджалийско | StandartNews.com

От 350 свободни места, обявени от Дирекция „Бюро по труда" Кърджали, 150 души са за полевъди в селското стопанство. Изискването е да имат начално образование. Към 24 август позициите за търсещите работа с основно образование са 100 или 24 %. Те са за шивачи, машинни оператори-леене на пластмасови изделия, работници в сферата на строителството, дограмаджии, пазачи. 18 на сто са офертите за специалисти със средно образование или общо са 58 места. Има търсене на кадри в хотелиерския и ресторантьорски сектор на Кърджали.

В Бюрото по труда са обявени 5 свободни места за рецепционисти, 5 за камериерки, 7 за сервитьори, 8 за готвачи, 2 за бармани и 2 за хигиенисти. Местните квалифицирани работници обикновено през летния сезон работят по Черноморието. Оферти има и за продавач-консултанти, механици, специалисти в добивната промишленост, шивачи.

Само 14 са предложенията за висшисти или около 4% от общия брой свободни работни места. От тях 9 са за педагози –начални и детски учители, учители в гимназиална и прогимназиална степен по математика, български и чужд език, възпитател. Останалите три позиции за специалисти с висше образование са за експерт продажби, медицинска сестра, рехабилитатор, специалист управление на човешки ресурси и управление на производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай