Търговци се жалват от нелоялна конкуренция

Търговци се жалват от нелоялна конкуренция | StandartNews.com

Благоевград. Жители на Сандански се оплакаха от нелоялна конкуренция на плодове и зеленчуци по време на приемна на депутатите от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Митко Захов.

Собствениците на магазини се жалват, че от известно време така наречените „мобилни търговци" идват в града, спират микробусите си в кварталите, а понякога и на централната улица. За най-много половин час продават своята продукция на цени, много по-ниски от тези на търговците в магазините, и си тръгват. По този начин се подбива цената и се създава нелоялна конкуренция. Според хората подадените от тях многобройни жалби до общинска администрация остават без отговор, а реално мерките, които се предприемат, са неработещи.

Реагира се бавно, няма достатъчен контрол и търговците, които са регистрирани по съответния ред, плащат данъци и разходи за наем, електроенергия, тротоарно право, са ощетени. „Липсата на адекватни мерки и проточените във времето отговори на подадените от търговците жалби е много сериозен проблем за тях. Заедно с общинските съветници от ГЕРБ в Сандански поехме ангажимент да изчистим проблема и да проверим дали не се налага промяна в самата наредба, която регламентира временните търговски обекти, а също и как да се подобри контролът от страна на общината към нелоялните търговци", коментира след срещата Даниела Савеклиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай