Таксиджии се жалват, че нямат достъп до летище Бургас

Таксиджии се жалват, че нямат достъп до летище Бургас | StandartNews.com

Бургас. Собственици на таксита подадоха жалба до полицията заради това, че таксиметровите коли нямат достъп до летище Бургас. Те поискаха съдействие от униформените, за да могат да работят на въпросното място. Таксиджиите се оплакаха, че биват заплашвани, пречат им на работата и само определени таксиметрови шофьори могат да работят на територията на летището.

„Жалбата е подадена от собствениците на таксита, които не са от община Бургас, а са от съседните общини като Несебър и Созопол", обясни пред „Фокус" един от мъжете, който се е подписал под нея, но не желае да да каже името си, защото се страхува да не му вземат хляба. „Рязане на гуми, чупене на стъкла. Въобще пълна забрана има по отношение на това да влизаме на международното летище и то на платения паркинг. Не само пътници, но гости, приятели и роднини също нямаме право да взимаме. Те са си наели четири момчета да обикалят вътре в паркинга и да ни тормозят. Не дават да влизаш, да излизаш. Искат ни договор. Казват, че са от службата за борба с организираната престъпност, но са без легитимация, без нищо, цивилни", коментира още таксиметровият шофьор.

От териториална дирекция „Автомобилна администрация" в Бургас съобщиха, че са информирани за проблема на таксиметровите шофьори. Предстои да бъде направена проверка на територията на таксиметровите превозвачи на летището. В сряда е планувана среща между представители на различните таксиметрови компании и самостоятелни таксита с ръководството на летището и „Автомобилна администрация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай