Свлачище затвори пътя Момчилград-Крумовград

Свлачище затвори пътя Момчилград-Крумовград | StandartNews.com

Кърджали. Заради активизирани свлачищни процеси е затворен за движение участък от пътя между Момчилград и Крумовград в района на село Звездел. Движението на МПС се отклонява през рудник „Звездел" за Крумовград. От Крумовград към Момчилград освен отклонението може да се използва и обходен маршрут край село Студен кладенец.

„Свлачището е сериозно. Обсъден е вариант за временно преминаване на линейки през затворения път между Момчилград и Крумовград. В момента от Агенция „Пътища" работят по аварийното му укрепване и обезопасяване", обясни в Кърджали регионалният министър Лиляна Павлова.По думите й за възстановяване на пътния участък ще е необходим доста голям финансов ресурс.

Министър Павлова коментира, че подкрепата, която България получава от ЕС за бедствията става по две линии. Това са Фонд „Солидарност", пред който страната вече е кандидатствала и е получила 20 млн. лв. Само за община Кърджали са били отпуснати над 500 хил.лв. за корекция на дерето в кв. „Байкал" в областния град.Другата възможност е чрез програма „Околна среда 2014-2020", по която има отпуснат бюджет от 120 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай