Свлачище затрупа пътя за село Брежани

Свлачище затрупа пътя за село Брежани | StandartNews.com

Симитли. Свлекла се земна маса затрудни движението в понеделник сутринта към симитлийското село Брежани, което е в подножието на Пирин планина. Свлачището се е срутило в едната лента, която остана затворена за няколко часа. Автомобили се пропускаха само в другата лента, а движението се регулираше от пътни полицаи. Веднага след подаването на сигнала на място са изпратени работници и техника на фирмата, която поддържа шосето. С багер и фадрома пътният участък е почистен от падналите десетки кубици земни маси. Към 11,00 часа движението в района бе нормализирано, казаха от Областно пътно управление.

Всички пътища са почистени след вчерашните свлачища на много места в Пиринския край. През нощта валя сняг в прохода Предел, но навсякъде пътните настилки са почистени до асфалт. Движението на моторни превозни средства навсякъде в региона се осъществява нормално.

Пътят към ски-център Картала над Благоевград също е проходим, увериха от община Благоевград. Основната част от земната маса, която се свлече вчера и затрудни движението към курортната местност Бодрост, е изчистена. Техниката и в понеделник бе на мястото, за да отстрани свлачището от шосето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай