Свиват партийните знамена в битката за Музея на религиите

Свиват партийните знамена в битката за Музея на религиите | StandartNews.com

Стара Загора. Политиците да свият партийните знамена, а гражданите ще станат още по-активни в битката за запазване на Музея на религиите. Около това се обединаха участниците в кръгла маса, която трябваше да оформи по-нататъшната стратегия на гражданската инициатива в Града на липите.

На 29 ноември, за когато бе насрочено поредното заседание по делото за бившата Ески джамия, отново ще има протест, но той ще бъде граждански, а не политически. Той ще бъде организиран от Фейсбук-групи и непранитерствени организации. Гражданският сектор предприема и масова кампания по популяризиране на проблема, тъй като повeчето старозагорци не били наяснo за какво точно става въпрос.

Прокуратурата да се конституира като страна по делото за Ески джамия, за да защитава гражданския и държавен интерес поиска още гражданството. Будните старозагорци са ангажираха и да търсят свидетели и документи, които да помогнат за запазването на Музея на религиите. Преескпонирането на темата не е в интерес на никого, защото можем да настроим гражданите един срещу друг не само в Стара Загора, предупреди председателят на старозагорския общински съвет Емил Христов.

Старозагорци получиха и силно рамо от кмета на Каррово Емил Кабаиванов и председателя на общинския съвет Стойо Карагенски, които участваха в дискусията. Карловските общинари споделиха своя горчив опит с Куршум джамия в Града на Левски, която е на път да мине във владение на Главното мюфтийство.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай