Свиха двуметрова лъжица от Боровец

Пазителят на традициите изчезна от Празник на изкуствата в Боровец

Свиха двуметрова лъжица от Боровец | StandartNews.com

Боровец. Двуметровата статуя - символ на Националната инициатива "Пазител на традициите" бе открадната по време на събитие, организирано от Асоциацията на хотелиерите в Боровец в неделя. Ефектната гигантска лъжица, направена специално за кампанията от скулптора Димитър Койчев, изчезнала безследно от мястото, където се провежда празникът на изкуствата и занаятите.

Статуята бе непокътната в първите дни на събитието, на което майстори демонстрираха традиционни български занаяти, и бе сред атракциите за гостите на празника. Лъжицата - традиционен символ на благополучието, е гостувала на десетки места из България по време на фестивала "Пъстра трапеза" и различни инициативи, свързани с "Пазител на традициите".

След установяването на липсата организаторите се обърнали за съдействие към РПУ-Самоков. На този етап се предполага, че статуята е изчезнала в нощта на събота срещу неделя, но следствените действия тепърва ще установяват фактите. Организаторите се надяват, ако крадецът чете тези редове, да върне лъжицата там, откъдето я е взел, защото тя принадлежи на всички нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай